بروجرد در سال 1402

ساخت وبلاگ

بروجرد در سال 1402

از : دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل مدیریت دولتی ایران.

(قسمت اول)

بروجرد که به پاریس کوچولو شهرت دارد؛ از جمله شهرهای با استعداد و دارای پتانسیل بالای رشد و توسعه پایدار است که در صورت اتحاد و هم‌افزایی همه نیروهای مادی و معنوی خود می‌تواند به سرعت به شهری فوق پیشرفته و سرآمد تبدیل شود. بروجرد چند ویژگی ممتاز و منحصر به فرد دارد که بد نیست بطور گذرا به برخی از آنها اشاره کنم:

1- موقعیت جغرافیایی و خاک بسیار حاصلخیز.

بروجرد از لحاظ جغرافیایی حتی زمینه پایتخت شدن را دارد چراکه هم واجد زمین‌های مستعد شهرنشینی است و هم اینکه تقریبا در مختصاتی قرار گرفته که از جهت ترانزیت و حمل و نقل و... به همه نقاط کشور دسترسی قابل قبولی دارد. آب و هوا ؛ دشت‌های وسیع ؛ کوهها و تپه های بسیار زیبا به همراه بارش‌های خدادادی و... از بروجرد؛ شهری جذاب و دوست داشتنی درست کرده که آرزوی بسیاری از کشورهای همسایه است.

2 - پتانسیل کم نظیر گردشگری :

بروجرد با یک ساعت ( کمتر یا بیشتر) فاصله رفت و آمد با شهرهای اطراف می‌تواند از یک صبح تا شب پذیرای هزاران گردشگر و میهمانانی از شهرهای اطراف و سایر استان‌ها باشد. به عنوان مثال چنانچه دو روز تعطیل پنج شنبه و جمعه تنها 50 هزار نفر وارد بروجرد شده و هر نفر حداقل 100 هزار تومان در بروجرد هزینه کند شاهد درآمدی حدوداً 5 میلیارد تومانی خواهیم بود که قابل تأمل میباشد و کافی است به همت شورای شهر؛ شهرداری و فرمانداری و... تنها یک دهکده تفریحی با سازه های قابل حمل در مکانی مناسب احداث شود که در آن مردم بتوانند از صبح تا شب مشغول استراحت و گردش و شادی و خرید باشند. در این دهکده تفریحی می‌توان خیابان بندی‌های مناسبی با اسامی متناسب با فرهنگ بروجرد ایجاد کرد و به عنوان مثال یک خیابان را اختصاص داد به کباب. یک خیابان را اختصاص داد به بستنی. یک خیابان را اختصاص داد به محصول خیار شور. یک خیابان مخصوص موسیقی و ارائه هنرمندان شهر. یک خیابان مخصوص فروش تابلوهای نقاشی و خط و.... یک خیابان اختصاص داده شود به آجیل و شیرینی و به همین ترتیب یک بازارچه پررونقی تعبیه کرد که هم بحث اشتغال و کارآفرینی و درآمد زایی و... را پوشش خواهد داد و هم اینکه مرکزی دائمی خواهد شد به عنوان یک هاب منطقه ای که آوازه و شهرت آن بزودی فراگیر و جهانی خواهد شد. ان شاء الله.

3 - ورزش :

رودخانه همواره یکی از جاذبه های تفریحی و اقتصادی است که خوشبختانه شهر بروجرد دارای رودخانه است و می‌توان ورزش‌های آبی از جمله قایقرانی و... را به همراه فعالیت بانشاط ماهیگیری در آن توسعه داد. صد البته در کنار اینها می‌توان بدلایل آب و هوایی ورزش اسکی ( در مقیاس کوچک) در برف و اسکی روی چمن و... را نیز در آن توسعه داد. در زمینه برگزاری اردوهای ورزشی ؛ شهر بروجرد شرایط بسیار مطلوبی دارد و تیم‌های ورزشی رشته های مختلف می‌توانند از این موقعیت استثنایی بهره مند شوند و صد البته این امر می‌تواند منجر به خواهر خواندگی بروجرد با بسیاری از شهرهای داخل و خارج کشور از لحاظ فرهنگی ورزشی گردد.

4 - استعداد دیجیتالی شدن :

بروجرد که همواره در قبولی های کنکور سرآمد بوده دارای جوانان و نیروهای خوش فکر؛ خلاق؛ اندیشمند و فرهیخته ای است که به مدد آنها می‌توان در عصر متاورس حرفی برای گفتن داشت. توجه به نخبگان بروجردی در حوزه ورود آنها به عرصه دیجیتال و تمام شئونات مرتبط با آن می‌تواند در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی؛ گسترش دهنده موضوع موسسات و شرکت‌های دانش بنیان باشد. خوشبختانه وجود شرکت خودرو سازی؛ دارو سازی و.. در زمینه توسعه مهارت آموزی و ایجاد مراکز خلاقیت و نو آوری و تشکیل بانک ایده ها و... می‌تواند موتور شتاب دهنده به موضوع حضور موثر در فضای متاورس باشد. پایان قسمت اول. ادامه دارد...

حسن خسروی


برچسب‌ها: بروجرد

چرا رییس جمهور را برای افتتاح پروژه ها دعوت میکنند؟...
ما را در سایت چرا رییس جمهور را برای افتتاح پروژه ها دعوت میکنند؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hassankhosravi بازدید : 98 تاريخ : يکشنبه 9 بهمن 1401 ساعت: 21:51