پیرامون راهکارهای تحقق رشد و توسعه پایدار استان لرستان 4

ساخت وبلاگ

باسمه تعالی

سلسله نشستهای مجازی و هم اندیشی اصحاب رسانه و مطبوعات با کارشناسان و مدیران ، پیرامون راهکارهای تحقق رشد و توسعه پایدار استان لرستان .

  1. - جلسه چهارم  : دوشنبه 18/12/1399

موضوع بحث : نقش آموزش در تحقق  رشد و توسعه پایدار

با حضور کارشناس مدعو . حسن خسروی . مدرس دانشگاه و مولف کتاب روابط عمومی و ارتباطات . تحلیلگر مسایل مدیریت دولتی ایران .

سوال اول : لطفا در ابتدا  یک کلیات و تعریفی از آموزش ارایه فرمایید .

 

با نام و یاد خداوند متعال و با سلام و ادب و احترام خدمت همه  حضار و مشارکت کنندگان عزیز .

من حسن خسروی هستم و امیدوارم که موضوعات جلسات سه گانه قبلی مورد توجه عزیزان و دست اندر کاران قرار گرفته باشد .

ما در جلسه اول دوشنبه 27 بهمن 1399 موضوع نقش روابط عمومی در تحقق رشد و توسعه پایدار را مطرح کردیم . در جلسه دوم دوشنبه  مورخ 4 اسفند 1399 موضوع نقش برنامه و بودجه مناسب در تحقق رشد و توسعه پایدار مطرح شد و در جلسه سوم دوشنبه مورخ 11 اسفند 1399 به موضوع نقش شوراهای شهر و روستا در تحقق رشد و توسعه پایدار پرداختیم . امشب که جلسه چهارم هست و دوشنبه 18 اسفند 1399 قصد داریم تا با موضوع بسیار مهم و حیاتی آموزش و نقش آن در تحقق رشد و توسعه پایدار با شما عزیزان و مخاطبان گرامی بحث و گفتگو کنیم .

دکتر سیف از اساتید حوزه آموزش و پرورش ،  دو تعریف برای آموزش ارائه می کنند

1 - آموزش، عبارت از فعالیت هایی است که به منظور ایجاد یادگیری در یادگیرنده، از جانب آموزگار یا معلم طرح ریزی می شود و بین آموزگار و یک یا چند یادگیرنده، به کنش متقابل جریان می یابد  روانشناسی پرورشی، ص۱۴

  1. - آموزش، به هر گونه فعالیت یا تدبیر از پیش طراحی شده ای گفته می شود که هدف آن ایجاد یادگیری در یادگیرندگان است. (همان، ص ۱۵) . منبع : http://fekr.maalem.ir/%

 

فردوسی این شاعر شیرین سخن ایران زمین درحدود   1000 سال پیش فرمود که  : توانا بود هر که دانا بود . همه ما کم و بیش با این شعر بسیار پر معنی و پر مفهوم آشنا هستیم . فردوسی در زمانه ای گفت که توانا بود هر که دانا بود که افرادی  نظیر گالیله و سقراط و ... تاوان دانا بودن  را به اشکال مختلف داده بودند . بررسی تاریخی موضوع دانایی و فهم و کمالات و خرد مندی و آگاهی نشان میدهد که دانایی ، موجب روشنایی  میگردد و خوب در روشنایی هم خلافکاران و خیانتکاران و افراد نادرست در اذیت و آزارند . این تاریکی است که همه خطاها و ضعفها و اشکالات را میپوشاند پس چه بسا به اعتقاد برخی ، جهان هر چه تاریکتر ، بهتر .  ما برای آنکه توانا بشویم بایستی حتما اول دانا بشویم و کلید دانایی در آموزش است . در واقع آموزش باعث تغییر در رفتار فردی و اجتماعی شده و افقهای جدیدی پیش روی ما باز میکند که سبب میشود تا در قضاوت کردن و تصمیم گیری  ، بهتر و عقلایی تر رفتار کنیم . آموزش باعث صرفه جویی در هزینه ها و انرژی و زمان شده و بهره وری و کارایی و اثر بخشی را ارتقاء میدهد . آموزش یک نوع سرمایه گذاری است نه هزینه کردن و سبب میشود تا دانایان و شایستگان بر مسند امور باشند . آموزش ، تفکرات پوسیده تاریخ گذشته بی خاصیت را کنار گذاشته و باعث نوسازی و تحول و روز آمد شدن افراد میشود . آموزش سبب میشود تا یک جامعه خلاق و نوآور و مبتکر داشته باشیم . آموزش روشها و مهارتهای زندگی موفق را به ما میاموزد و از تعارضات و تضادهای بی مورد جلوگیری میکند . آموزش به ما یاد میدهد که خشک مغز و متعصب و هیجان زده کاذب نباشیم . آموزش راه را به ما نشان میدهد تا در تاریکی و خسران نمانیم . آموزش سبب گسترش نفوذ ما در افراد شده و قدرت همزیستی شما را افزایش میدهد . آموزش موجب تحرک و جنب و جوش و شادابی میشود . با آموزش دانا و توانا میشویم . قابلیت رقابت پیدا میکنیم . آموزش سبب میشود تا ارزش افزوده برای خود ایجاد کنیم . آموزش سرآمدی میاورد و باعث میشود محل رجوع افراد قرار بگیریم . شما اگر میبینی که کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی و آلمان و ... به چنین توانمندیهایی رسیده اند ، قطعا درسایه توجه به آموزش و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص  بوده است . از این رو آموزش ، رکن اساسی تحقق رشد و توسعه پایدار است چرا که وقتی جامعه ای آموزش دید ، قدرت تشخیص پیدا میکند . قدرت تشخیص یعنی توانایی شناخت حق از باطل . تمایز درست از نادرست . تعیین خوب و بد و این مسیله بسیار مهم و سرنوشت سازی است . مثلا وقتی مردم آموزش دیده و آگاه باشند و  از حساب و کتاب سر در بیاورند ، در انتخابات به هر کسی که قصد عوامفریبی داشته باشد رای نمیدهند . یعنی آموزش در سنجیده رای دادن ما و انتخاب ما نقش مستقیم داشته و سبب میشود تا شایسته سالاری در امورات مختلف حاکم باشد و این به نفع خود مردم و جامعه است .

 

سوال دوم : اصولا آموزش چه خاصیت و فایده ای دارد ؟

مهم ترین فواید آموزش را میتوان به قرار زیر برشمرد :

1 آموزش ، باعث ارتقای سطح رضایت شغلی و بهبود عملکرد میگردد.

2 خود باوری ، اعتماد به نفس  و انگیزش را  زیاد میکند .

3 پاره ای اطلاعات لازم در مورد نحوه مدیریت و رهبری سازمانی را فراهم میکند .

4 به فرد کمک میکند تا بر فشار روانی ، تنش ، ناامیدی و تعارض سازمانی غلبه کند .

5 ارتباطات رسمی و غیر رسمی را تسهیل مینماید .

6 راه رشد و ترقی را برای افراد و گروه ها هموار میکند .

7 مهارتهای گفتاری ، نوشتاری و شنیداری را تقویت میکند .

8 قدرت مواجهه با ریسک را در فرد بالا میبرد.

9 فرد را با ابعاد ، پیچیدگیها و ویژگیهای شغلی و سازمانی آشنا تر میسازد .

10 درجه همبستگی گروهی ، تفاهم و تعامل را افزایش و به رسیدن به یک زبان مشترک کمک میکند.  

11 محیط سازمانی را شور و نشاط خاصی بخشیده و خستگی و فرسودگی شغلی را کاهش میدهد.

12 به شناخت و درک اهداف سازمانی و نحوه قضاوت و داوری درست کمک مینماید .

13 روابط میان مدیران و کارکنان را مشخص تر ، شفاف تر و سالم تر کرده و سرمایه اجتماعی را تقویت مینماید .  

14 نقاط قوت و ضعف سیاستها و خط مشی ها را مشخص میکند .

15 تصمیم گیری فردی ، گروهی و سازمانی را عقلایی ، منطقی و کاربردی تر میکند .

16 بهره وری و راندمان را بالا برده و منجر به سودآوری و تقویت بنیه مالی سازمان میگردد.

17 میزان احساس مسیولیت ، دلسوزی ، وجدان حرفه ای و احساس تعلق سازمانی را ارتقاء میدهد .

18 سبب پیشگیری از وقوع جرایم ، تخلفات و رفتارهای ناپسند میشود .

19 باعث مهارت افزایی و ایجاد رقابت سالم در میان کارکنان شده و سطح مشارکت را بالا میبرد .

20 باعث ایجاد ارزش افزوده  و مزیت رقابتی شده و سبب صرفه جویی در هزینه ها و انرژی میشود .

22 ضریب ایمنی و بهداشت حرفه ای را افزایش میدهد .

23 نظام برنامه ریزی نیروی انسانی را به روز رسانی کرده و سبب جذب ایده ها و نو آوریها میشود .

24 نیل به اهداف استراتژیک را آسانتر میکند .

25 در مذاکرات و گفتگوهای بین المللی ، قدرت چانه زنی و اعمال نفوذ و تاثیر گذاری را بیشتر میکند .

26 سبب میشود تا با دیدگاه ها ، تضارب افکار و عقیده ها و یافته های جدید در علوم مختلف آشنا شویم .

27 قدرت  تجزیه و تحلیل مسایل و مشکلات و تشخیص حق از باطل را افزایش میدهد.

28 -  همدلی ، همدردی ، درک متقابل  و همگرایی را افزایش داده  و مردمداری را استحکام میبخشد.

29 فن بیان و سخنوری و نحوه گزارش دهی برای ذینفعان و مخاطبان را بهبود میبخشد.

30 باعث جلوگیری از غلبه خرافات و افکار پوچ و مخرب بر جسم و جان آدمی میشود .

سوال سوم :  تعالیم  دینی  و مذهبی چه نقشی در امر آموزش دارند ؟

ما مسلمانان و شیعیان ، قرآن و عترت را به عنوان دو یادگار ارزشمند و گرانقدر از پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه داریم . آیات قرآنی بسیاری داریم که تاکید بر تفکر و تدبر و تعقل دارند . اولین آیات نازل شده بر قلب نازنین پیامبر ، امر به خواندن و تاکید ضمنی بر دانایی و آگاهی و معرفت و  آموزش دارد . هم چنین احادیث و روایات بجا مانده از حضرات ایمه معصومین علیهم السلام نیز اغلب در راستای علم آموزی - خرد ورزی تفکر و دانش اندوزی و معرفت است . مساجد ما میبایست دارای برنامه های جامع آموزشی سالیانه کاربردی و تحول آفرین باشند . مناسبتهای مذهبی و مراسم و برنامه های مذهبی ما میبایست سرشار از معرفت افزایی و تعلیم و تربیت  و آموزش باشند . در واقع نمازهای ما ، دعاهای ما میبایست فرصتی مغتنم باشند برای افزایش سطح بینش و دانش ما .

سوال چهارم : در استان لرستان چگونه میتوان به امر آموزش و جایگاه و نقش آن اهمیت داد ؟

استانداری لرستان به عنوان یک تشکیلات قانونی دارای قدرت و اختیار،  میبایست در زمینه آموزش ، نقش محوری و هدایت گرانه مستمری داشته باشد . هر چقدر استانداری لرستان ، سازمانها را بیشتر مقید به اجرای برنامه های مفید و موثر آموزشی نماید و هر چقدر آموزش در سازمانها و در سطح جامعه بیشتر مورد توجه مقامات محلی قرار گیرند قطعا برد بیشتری داشته و افراد بیشتری را از جهل و خرافه پرستی و کج روی نجات خواهند داد .  . استانداری میتواند از طریق جذب اعتبارات لازم ، سازمانها را تشویق و موظف به اجرای برنامه های آموزشی و پرورشی و تعلیم و تربیت فردی حرفه ای و اجتماعی نماید تا در سایه آن بتوان سرعت رشدو توسعه در استان را ارتقا ء بخشید . استانداری لرستان میتواند با تعیین یک کارگروه متشکل از اساتید حوزه و دانشگاه در قالب اتاق فکر آموزش عمومی ، توجه سازمانها خصوصا صدا و سیما را به موضوع آموزش جلب نماید . استانداری لرستان خود میبایست پیشگام و پیشتاز در امر آموزش بوده و خود ، یاری رسان آموزش برای سایر دستگاه ها باشد . استانداری لرستان میبایست  تمام صنوف و مشاغل و ارگانها را با برگزاری جلسات فنی حرفه ای و مشورتی لازم به امر آموزش ترغیب و آموزش را اساس توسعه استان قرار دهند . استانداری لرستان میبایست به جایگاه  مطبوعات و رسانه ها اعم از حقیقی و مجازی و بویژه بخش خصوصی و فعالان رسانه ای استان و کسانی که  مثلا دارای وبلاگهای مفید و پایگاه های خبری مناسب و آموزنده هستند در امر کمک به فرآیند آموزش عمومی  توجه جدی کرده و مشتاقانه و با آغوش باز آنها را مورد حمایتهای مادی و معنوی جانانه قرار دهد . بنابراین برای آنکه توانا بشویم میبایست که حتما دانا شویم و قطعا کلید دانایی در آموزش است . با تشکر فراوان از صبر و حوصله و همکاری و همراهی همه مخاطبان و شما حضار و شرکت کنندگان بزرگوار در این سلسله نشستهای کارشناسی پیرامون رشد و توسعه پایدار . و به امید استمرار چنین برنامه های راهگشایی که عمران و آبادانی استان عزیزمان لرستان سرافراز را بیش از پیش در بر خواهد  داشت. در پایان از زحمات و تلاشها و تمامی دلسوزیهای دوست خوبم فرهیخته ارجمند جناب آقای علی حسینی کمال تشکر را دارم و از اینکه این فرصت در اختیار بنده قرار داده شد صمیمانه سپاسگزارم .  ضمن تبریک عید مبعث ، پایان سال خوب و خوشی را برای همه هموطنان عزیز آرزومندم . ارادتمند شما حسن خسروی . خدا یار و نگهدارتان باد .

 


برچسب‌ها: توسعه استان لرستان
چرا رییس جمهور را برای افتتاح پروژه ها دعوت میکنند؟...
ما را در سایت چرا رییس جمهور را برای افتتاح پروژه ها دعوت میکنند؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hassankhosravi بازدید : 66 تاريخ : شنبه 14 فروردين 1400 ساعت: 11:41